Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat met ons!

Welkom bij Tom in de buurt! Heb je een vraag? Stuur ons gerust een berichtje via de chat, we helpen je graag.

Uitnodiging Voorlichtingsochtend 'Trap niet in snelle babbeltrucs' op 7 mei

11 maart 2024

Ouderen zijn vaak de dupe van ordinaire babbeltrucs. Deze truc van oplichting komt dan ook steeds vaker voor. Tijdens deze ochtend op 7 mei geeft de wijkagent van Alphen Noord een actieve presentatie over hoe om te gaan met babbeltrucs.

De meeste mensen hebben goede bedoelingen, maar het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn als er een onbekende voor de deur staat.
Het komt namelijk voor dat personen met minder goede bedoelingen met een smoes proberen binnen te komen, met een babbeltruc. Zij proberen om op slinkse wijze geld, sieraden of andere waardevolle dingen afhandig te maken.

Deze oplichters lijken vaak betrouwbaar, ze komen aan de deur en zeggen dat ze van bijvoorbeeld de bank, de thuiszorg, de sociale dienst van de gemeente of van het energiebedrijf zijn. Of ze doen zich voor als nieuwe buren, studenten. Mensen waarvan over het algemeen verwacht wordt dat ze geen kwaad in de zin hebben. Maar het kan ook iemand zijn die aanbelt, omdat hij of zij zelf of een ander in nood is of een ander probleem heeft.

Kom langs op de voorlichtingsochtend. Tijdens deze ochtend geeft de wijkagent van Alphen Noord een actieve presentatie over hoe om te gaan met deze babbeltrucs.

Locatie

Wijkcentrum Kerk en Zanen, Ontmoetingscentrum De Oude Wereld
Ruimte 5

Programma

Toegang is gratis (eventuele donaties zijn welkom).
De ontvangst is vanaf 10 uur, de koffie/thee staat klaar.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 28 april aan via e-mail naar deoudewereld@activite.nl.