Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat buiten bereik

Vanwege een storing is onze chat momenteel minder goed bereikbaar. Wil je ons bereiken, neem dan contact op via 088 900 4567 of vul het contactformulier in op onze contactpagina. Excuses voor het ongemak!

Wegwijs in relatie en scheiding: spreekuur van Tom in de buurt biedt ondersteuning

31 oktober 2022

Ervaar jij problemen in je relatie? Of heb je behoefte aan ondersteuning omdat je gaat scheiden? Dan is het spreekuur ‘Wegwijs in relatie en scheiding’ van Tom in de buurt bedoeld voor jou. De spreekuren zijn in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Tijdens dit spreekuur kun je terecht met allerhande vragen over relatie en scheiding.

Tom in de buurt is een organisatie waar volwassenen in de regio Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop terecht kunnen voor informatie, advies en hulpvragen. Samen met de medewerker van Tom in de buurt wordt een plan gemaakt om te werken aan deze problemen. We spraken met wijkcoach Marianne van Tol over het spreekuur Wegwijs in relatie en scheiding.

Relatie- en scheidingsproblematiek

Tom in de buurt heeft het spreekuur in het leven geroepen voor inwoners die met allerhande vragen zitten over relatie en scheiding. “Iedereen heeft wel eens te maken met relatieproblemen. Bijvoorbeeld als je langs elkaar heen lijkt te praten, of als je maar niet uit de patronen komt die zich langzaamaan hebben geworteld in jullie relatie. Hoe leer je beter met elkaar communiceren? En hoe stop je met ruziemaken? Met al dit soort vraagstukken kunnen inwoners terecht op het spreekuur”, vertelt Marianne.

Maar ook bij scheidingsproblematiek kun je langskomen op het spreekuur. “In sommige gevallen is hulp zoeken om een relatie te redden een gepasseerd station. Mensen zijn dan zo ver van elkaar verwijderd geraakt, dat ze overwegen of al besloten hebben te gaan scheiden. Want wat moet er allemaal geregeld worden bij een scheiding? En hoe regel je dat met de kinderen? Maar denk ook aan verwerking van de scheiding. Dit brengt namelijk vaak een achtbaan aan emoties met zich mee. Daarbij ondersteunen wij inwoners.”

Veilige omgeving

Tom in de buurt begrijpt dat relatie- en scheidingsproblematiek gevoelig ligt en dat emoties soms hoog op kunnen lopen. Daar gaan ze dan ook zorgvuldig mee om. “We creëren altijd een veilige omgeving voor inwoners die langskomen op het spreekuur. Je komt binnen in een algemene ruimte, maar persoonlijke gesprekken voeren we altijd in afgesloten spreekkamers. We houden dus altijd oog voor de privacy van inwoners”, licht Marianne toe.

Professionele samenwerking

Marianne draait het spreekuur Wegwijs in relatie en scheiding samen met collega’s en andere professionals zoals advocaten, mediators en maatschappelijk werkers. In Alphen aan den Rijn zijn ook medewerkers van de gemeente betrokken, voor vragen over geldzaken. Bij het spreekuur in Nieuwkoop en Kaag en Braassem wordt ook samengewerkt met een pedagogisch adviseur.

Met elkaar zorgen zij ervoor dat vragen van inwoners worden beantwoord. “Zo kunnen we ook antwoord geven op vragen waar juridische kennis of kennis op het gebied van financiën en gemeentelijke regels voor nodig is. Deze samenwerking maakt het makkelijker voor de inwoners.”

Kom langs bij het spreekuur Wegwijs in relatie en scheiding

In de blokken vind je meer informatie over de spreekuren per gemeente. Je kunt je via deze weg ook aanmelden voor de spreekuren. Eerst nog vragen? Neem dan contact op met Tom in de buurt.

Neem contact op met Tom in de buurt

Spreekuur Wegwijs in relatie en scheiden - Nieuwkoop

Eerste dinsdag vd maand

De Verbinding 1, Nieuwkoop

Eerst volgende datum:

Toon alle data van dit evenement

Bij het spreekuur Wegwijs in relatie en scheiden kun je terecht met al je vragen over scheiden.

Meer informatie

Spreekuur Wegwijs in relatie en scheiding - Alphen aan den Rijn

Woensdag en donderdag

Henry Dunantweg 42, Alphen aan den Rijn

Eerst volgende datum:

Toon alle data van dit evenement

Bij het spreekuur Wegwijs in relatie en scheiding kun je terecht met al je vragen over scheiden.

Meer informatie

Spreekuur Wegwijs in relatie en scheiden - Kaag en Braassem

Eerste donderdag vd maand

CJG, Hof van Alkemade, Schoolbaan 2, Roelofarendsveen

Eerst volgende datum:

Toon alle data van dit evenement

Bij het spreekuur Wegwijs in relatie en scheiden kun je terecht met al je vragen over scheiden.

Meer informatie