Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat buiten bereik

Vanwege een storing is onze chat momenteel minder goed bereikbaar. Wil je ons bereiken, neem dan contact op via 088 900 4567 of vul het contactformulier in op onze contactpagina. Excuses voor het ongemak!

Leren en stage lopen bij Tom in de buurt

Als stagiaire ondersteun jij het wijkteam van Tom in de buurt. Jij bent de ogen en de oren van de wijk. Je helpt buurtbewoners bij het inzetten van hun talent. Je kijkt niet naar wat niet kan maar naar wat wél kan.

Waarom Tom?

Tom in de buurt is er voor alle inwoners (van 18 jaar en ouder) van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Er werken medewerkers van meerdere organisaties* binnen Tom in de buurt. Samen zorgen wij voor informatie, advies en ondersteuning bij inwoners thuis of in de buurt. Daarnaast onderzoeken wij of inwoners gebruik kunnen maken van Wmo-voorzieningen zoals hulp bij het huishouden of (rolstoel)vervoer. Omdat we het graag persoonlijk houden, heet onze organisatie Tom in de buurt. Tom weet raad. Tom denkt mee.

Tom helpt een handje. Maar Tom betekent meer. De individuele letters staan voor onze kernwaarden: Talent. Ondersteuning. Meedoen.


Waar en met wie?

Als stagiaire wijkcoach of casemanager ben je werkzaam in één van de zeven teams in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop of Kaag en Braassem.Samen met de wijkcoaches draag je bij aan het aanbod (groepsgericht en daar waar nodig individueel) en bied je individuele- of groepsondersteuning. Daarbij versterken we de sociale infrastructuur en zorgen dat die aansluit bij de gewenste participatie van inwoners in de wijk.

Wat ga je doen?

Als stagiaire bij Tom ga je het volgende doen:

  • Inwoners met een vraag aan Tom te woord staan
  • In kaart brengen van de ondersteuningsvraag, begeleiden van klanten en vrijwilligers via persoonlijk contact of in groepsverband
  • Je levert een bijdrage aan de professionalisering van het wijkteam

Wat vraagt Tom van jou?

Van stagiaires vraagt Tom het volgende. Jij:

  • volgt een relevante opleiding op hbo of mbo-niveau
  • bent enthousiast, ondernemend, creatief en legt makkelijk contact
  • maakt snel verbinding met cliënten en organisaties
  • bent in staat om zelfstandig te werken

Wat biedt Tom?

  • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk te doen
  • Een professionele werkbegeleider, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen
  • Een team met brede expertise waar je veel kan leren

Enthousiast? Solliciteer dan direct voor een stageplek!

(Optioneel)
Ben je in het bezit van auto- of scooterrijbewijs?
Ben je in het bezit van een auto of scooter?
(Optioneel)

Partnerorganisaties van Tom in de buurt

Denk je dat je een toevoeging kunt zijn in een Tom team? Neem dan de tijd te kijken welke expertise en partnerorganisatie binnen Tom in de buurt, die stageplekken aanbieden, het beste bij jou past.

www.activite.nl

www.debinnenvest.nl

www.gemiva-svg.nl

www.kwadraad.nl