Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat met ons!

Welkom bij Tom in de buurt! Heb je een vraag? Stuur ons gerust een berichtje via de chat, we helpen je graag.

Activiteiten voor mantelzorgers

Tom in Alphen aan den Rijn

Mantelzorg

De zorg voor een naaste kan heel erg mooi, maar soms ook erg zwaar zijn. Je kunt tegen een hoop praktische zaken aanlopen, maar ook emotioneel brengt het vaak nogal wat teweeg. Je kunt bij Tom in de buurt terecht voor individuele ondersteuning (1-op-1 gesprekken). Je kunt ook deelnemen aan groepsbijeenkomsten en trainingen, door Tom in de buurt georganiseerd of door andere organisaties georganiseerd.

Activiteiten voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers organiseert het Steunpunt Mantelzorg diverse activiteiten.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Waar je antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte hebt voor sociaal contact.

Het Alzheimer Café in Alphen aan den Rijn is elke tweede donderdag van de maand, behalve juli en augustus.

Meer informatie over het Alzheimer Café in Alphen aan den Rijn

Dag van de Mantelzorg

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zijn in heel het land activiteiten om mantelzorgers de laten weten dat ze gewaardeerd worden. Want zorgen voor een hulpbehoevende zieke of naaste vinden veel mantelzorgers vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Het Steunpunt Mantelzorg van Tom in de buurt organiseert voor de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop elk jaar een nieuwe activiteit voor onze mantelzorgers. Zo konden de mantelzorger in 2022 genieten van een geheel verzorgd dagje uit naar het Archeon en in 2023 van een theatershow. Ieder jaar werken we er hard naar toe om alle mantelzorgers een mooie dag te bezorgen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.