Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Activiteiten voor mantelzorgers

Tom in Nieuwkoop

Mantelzorg

De zorg voor een naaste kan heel erg mooi, maar soms ook erg zwaar zijn. Je kunt tegen een hoop praktische zaken aanlopen, maar ook emotioneel brengt het vaak nogal wat teweeg. Je kunt bij Tom in de buurt terecht voor individuele ondersteuning (1-op-1 gesprekken). Je kunt ook deelnemen aan groepsbijeenkomsten en trainingen, door Tom in de buurt georganiseerd of door andere organisaties georganiseerd.

Activiteiten voor mantelzorgers

Inloopspreekuur mantelzorg

Iedere dinsdag

De Aarhof 31, 2406 BT Alphen aan den Rijn

Eerst volgende datum:

Toon alle data van dit evenement

Je kunt bij het spreekuur terecht met al je vragen over mantelzorg.

Meer informatie

Mantelzorgbakkie

Voor mantelzorgers organiseert het Steunpunt Mantelzorg het mantelzorgbakkie. Een ontmoetingsplek voor mantelzorgers. In een ongedwongen sfeer kan je lotgenoten ontmoeten en nieuwe contacten maken en er kunnen tips en ervaringen uitgewisseld worden. Naast emotionele steun kan je hier al je vragen over mantelzorgondersteuning stellen, wij staan je graag te woord.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Waar je antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte hebt voor sociaal contact.

Meer over het Alzheimer Café in Nieuwkoop

Dag van de Mantelzorg

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zijn in heel het land activiteiten om mantelzorgers de laten weten dat ze gewaardeerd worden. Want zorgen voor een hulpbehoevende zieke of naaste vinden veel mantelzorgers vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Het Steunpunt Mantelzorg van Tom in de buurt organiseert voor de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop elk jaar een nieuwe activiteit voor onze mantelzorgers. Zo konden de mantelzorger in 2022 genieten van een geheel verzorgd dagje uit naar het Archeon. Verrassend mooi om de positieve reacties te horen na het verloop van deze dag. Ook dit jaar werken we er hard naar toe om alle mantelzorgers een mooie dag te bezorgen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.