Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Vervoer naar het ziekenhuis, gemeentehuis of andere voorzieningen

Tom in Alphen aan den Rijn

Vervoer

Soms is het voor een geplande behandeling in het ziekenhuis, een afspraak in het gemeentehuis of een ander bezoek nodig om vervoer te hebben.

Welke mogelijkheden zijn er?

ANWB Automaatje

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur. In Alphen aan den Rijn wordt ANWB Automaatje geregeld via Participe.

Meer informatie over ANWB Automaatje bij Participe

Participemobiel

De ParticipeMobiel (voorheen TomMobiel) is er voor (oudere) kwetsbare bewoners. De ParticieMobiel rijdt alleen in Alphen aan den Rijn, niet in het buitengebied zoals Rijnwoude, Boskoop, Aarlanderveen en Zwammerdam.

De ParticipeMobiel is een elektrisch voertuig, bestuurd door vrijwilligers. Je kunt eenvoudig telefonisch een rit boeken. De chauffeur kan je begeleiden, desgewenst tot de voordeur. En het is mogelijk om een rollator mee te nemen.

Lees meer over de ParticipeMobiel

Rolstoelauto huren bij De Zonnebloem

Het is mogelijk om de Zonnebloemauto te huren. Dat is een aangepaste rolstoelauto.

De Zonnebloemauto huren

Vervoer naar het Groene Hart Ziekenhuis

Voor vervoer naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda kun je misschien gebruik maken van de Groene Hart Hopper.

Vervoer tussen de ziekenhuizen van het St. Antonius

Voor vervoer tussen de ziekenhuizen van het St. Antonius in Woerden, Nieuwegein en Utrecht, kun je gebruik maken van de pendelbus van het ziekenhuis.