Vervoer naar het ziekenhuis, gemeentehuis of andere voorzieningen
Tom in Kaag en Braassem
Soms is het voor een geplande behandeling in het ziekenhuis, een afspraak in het gemeentehuis of een ander bezoek nodig om vervoer te hebben.
Welke mogelijkheden zijn er?
ANWB Automaatje
ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur. In Kaag en Braassem wordt ANWB Automaatje geregeld via De Driemaster.
Buurtbus Alkemade (lijn 723)
De buurtbus in Kaag en Braassem is lijn 723. Deze buurtbus rijdt tussen Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering, Abbenes, Buitenkaag, Lisserbroek en Lisse. Due bus heeft een brede, dubbele, toegangsdeur en verlaagde vloer in de bus. Het is daarmee mogelijk om in te stappen met bijvoorbeeld een rolstoel.
Je betaalt de rit met een OV-chipkaart of met een pinpas. Contant betalen kan niet.
Combibus Kaag en Braassem
De Combibus vervoert ouderen en mensen met een handicap van deur tot deur binnen de regio van Kaag en Braassem-West. De bus rijdt 6 dagen per week en is op afroep beschikbaar. De bus kan besteld worden (het liefst een dag van tevoren).
Buurtbus Langeraar
Tussen Ter Aar, Papenveer, Nieuwveen, Langeraar, Rijnsaterwoude en Woubrugge rijdt de Buurtbus Langeraar. De bus wordt gereden door vrijwilligers. Een kaartje koop je bij de chauffeur in de bus.
Rolstoelauto huren bij De Zonnebloem
Het is mogelijk om de Zonnebloemauto te huren. Dat is een aangepaste rolstoelauto.
Vervoer naar het Groene Hart Ziekenhuis
Voor vervoer naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda kun je misschien gebruik maken van de Groene Hart Hopper.
Vervoer tussen de ziekenhuizen van het St. Antonius
Voor vervoer tussen de ziekenhuizen van het St. Antonius in Woerden, Nieuwegein en Utrecht, kun je gebruik maken van de pendelbus van het ziekenhuis.